Over Sotto Voce

Oprichting

Het koor is in juli 2005 opgericht met als doel het ten gehore brengen van vocale werken vanaf de Barok. In zijn korte bestaan heeft Sotto Voce al diverse keren van zich laten horen in onder anderen een Bach cantate, een Adventsconcert en een Passiecantate. De ongeveer 35 koorleden zijn allen amateur-zangers uit Zuidlaren en omgeving en repeteren wekelijks onder leiding van Wim Opgelder.
Daarnaast is het koor lid van de Bond van Koren in Drenthe.

Wim Opgelder

Wim Opgelder is sinds de afronding van zijn studie aan het Conservatorium te Groningen werkzaam als organist. Hij heeft regelmatig concerten en is als organist verbonden aan diverse kerken in Zuidlaren en Borger. Ook is hij dirigent van een 5-tal koren en is orgel- en pianodocent.

Zangpedagoge

Eens per jaar nodigen we een zangpedagoge uit om onze zangtechnieken te verbeteren. Deze workshops worden als heel erg positief ervaren.

Gegeven concerten

Op zaterdagochtend 10 september 2011 vond in het kader van de CultureleUitdag/Open Monumentendag van de Gemeente Tynaarlo een klein optreden plaats in de bibliotheek van Eelde. Programma van deze dag
Op 1 juli 2011 tijdens de uitreiking van de cultuurprijs van de gemeente Tynaarlo in de Kimme te Zuidlaren bracht Sotto Voce vier liederen ten gehore: Belle, qui tient ma vie; O du schöner Rosengarten; Più non si trovano en Musica, die ganz lieblich Kunst.
Op 3 april 2011 werd in de Ontmoetingskerk te Zuidlaren een lustrumconcert van bekende en onbekende geestelijke muziek ten gehore gebracht.
Op 20 november 2010 werd het lustrumconcert Der Rose Pilgerfahrt van Robert Schumann gegeven in de Ontmoetingskerk te Zuidlaren.
Uitvoering aan Culturele Uitdag in de bibliotheek Zuidlaren op 11 september 2010.
Het Kerstoratorium Die Geburt Christi werd gegeven op 6 januari 2010 in De Ark, Groningen.
Ook werd deelgenomen aan het zangfestival Pedaal Vocaal op 13 september 2009 in de Dorpskerk in Vries.
Op 16 mei 2009 werd medewerking verleend aan een orgelconcert met Wim Opgelder in de Ontmoetingskerk in Zuidlaren.
Op 9 mei 2009 werd samen met het DHO-Blazersensemble een dubbelconcert gegeven in de Dorpskerk in Vries.

Eerder gegeven concerten

Kerstconcert op 21 december 2008 in de Laarkerk
Concert op zaterdag 20 september 2008 in de Dorpskerk in Vries
The Crucifixion van John Stainer op 9 maart 2008 in de Ontmoetingskerk in Zuidlaren.
Herfstconcert op 7 oktober 2007 in Gasselternijveen met een gevarieerd religieus programma met werken van o.a. Mozart, Händel, Casciolini, Bach.
Concert op 5 november 2006 met het Schiedams Dubbelkwartet in Zuidlaren
Bach cantate op 21 mei 2006 in Zuidlaren
Kerstconcert op 10 en 11 december 2005 met Ma Musica in Zuidlaren en Borger

Ontwikkeld door Studio Wolf