Wie we zijn


Sotto Voce is een projectkoor dat 2 keer per jaar een programma instudeert; tijdens ongeveer 14 repetities werken we toe naar 2 optredens in (de omgeving van) Zuidlaren.

Het voorjaarsproject loopt van half januari tot eind april.

Het najaarsproject loopt van half september tot half december.

Het koor bestaat uit + 24 zangers en zangeressen, die allemaal noten kunnen lezen, die in staat zijn om thuis (mbv oefenmateriaal dat door de dirigent wordt uitgereikt) de noten in te studeren en zoveel mogelijk alle repetities aanwezig te zijn.

In ieder project staat één componist centraal, of twee componisten die aan elkaar verwant zijn.

Ieder project begint met een repetitie die geheel gewijd wordt aan zangles, stemvorming. Soms door de dirigente zelf, soms door een zangpedagoog.

In het najaarsproject van 2017 zongen we muziek van de componisten William Byrd en Thomas Tallis, Engelse componisten uit de 16e eeuw. Beide componisten hebben zowel veel geestelijke als wereldlijke muziek geschreven, wat wij ook beide gaan zingen.

In het voorjaar van 2018 hebben we ons verdiept in a capella composities van Orlando di Lasso. Een componist uit de tweede helft van de zestiende eeuw, die op gelijke voet met Pierluigi Palestrina wordt gesteld in de muzikale vernieuwingen van de renaissance in heel Europa.
De muziek van Orlando di Lasso is ook voor zijn tijd zeer gevarieerd: missen, chansons, madrigalen en motetten in allerlei verschijningsvormen.

Voor het project rond Heinrich Schütz hebben we twee seizoenen uitgetrokken.
Op zaterdagavond 30 maart en op zondagmiddag 31 maart 2019 voerden we de Zwölf geistliche Gesänge uit.

Op 4 september 2019 starten de repetities voor ons nieuwe project rond Giovanni Pierluigi Palestrina. Op zaterdag 14 en zondag 22 maart 2020 voeren we een programma rond de Missa Sine Nomine uit. Er staan 24 repetities gepland in de Synagoge van Zuidlaren of in De Rieshoek, de oude school van Noordlaren. Zangers en zangeressen zijn van harte welkom om deel te nemen.

Onze voorzitter is bereikbaar voor informatie en aanmelding (Evien Oei: 050 4095176).
Ontwikkeld door Studio Wolf