Dirigent


Inge Roelands

    Inge

Inge is geboren in 1962 in Breda en studeerde aan het Brabants Conservatorium in Tilburg hoofdvakken blokfluit, gregoriaans en oude muziek. De laatste 2 jaar studeerde zij ook zang en koordirectie. Dit heeft zij toen niet af kunnen maken. Op latere leeftijd heeft zij de applicatie-opleiding koordirectie afgemaakt.

Zij heeft haar hele leven gezongen. Met haar ouders en zussen, in koren en ensembles. Momenteel zingt zij zelf in het Noordelijk Bach Consort en het NNCK. Ze is sopraan in verschillende amateur-ensembles en zingt samen met een tenor en pianiste duetten uit de romantiek.

Naast haar werk als blokfluitdocent en koordirigent, heeft zij haar hele werkende leven daarnaast ook als verpleegkundige gewerkt. In 2013 besloot zij haar hart te volgen en zegde haar baan in de zorg op om zich geheel te richten op haar werk als koordirigent en muziekdocent. Dat heeft geresulteerd in een bloeiend eigen bedrijf: Muziekpraktijk de Rode Papaver.

Inge heeft het meeste affiniteit met klassieke muziek. Zij werkt veel aan stemvorming, een mooie koorklank, ontspannen zingen en goed luisteren naar elkaar. Met Sotto Voce hoopt zij 2 keer per jaar een mooi project te kunnen begeleiden, resulterend in mooie concerten op mooie locaties.

www.ingeroelands.nl
Ontwikkeld door Studio Wolf